Nieuws

Categorie:
12

‘Veiligheid heeft alles te maken met gedrag’

Carlos van Esbroek (49) woonde vroeger naast de brandweerkazerne. Toen een buurman hem als jochie van 12 jaar vroeg of hij lid wilde worden van de jeugdbrandweer aarzelde hij geen moment. Tot de dag van vandaag is hij er als vrijwillig bevelvoerder en instructeur actief. Ook beroepsmatig boeit veiligheid hem buitengewoon.

9 februari 2017 137 x bekeken Branchenieuws

‘Veiligheid is gezamenlijke verantwoordelijkheid’

Het aantal safety checks wordt de komend jaar verhoogd. Tijdens de afgelopen najaarsvergadering besloot het Kartoflex-bestuur het programma te intensiveren. ‘We willen een aantrekkelijke branche zijn, maar vooral een veilige branche. We gaan leden actief benaderen en doen een beroep op hun verantwoordelijkheid als werkgever.’

9 februari 2017 118 x bekeken Branchenieuws

‘Stel een gecombineerde werkgroep samen’

Het aanpassen van werktijden en roosters raakt vele facetten binnen de onderneming. Deze veranderingen kunnen tot andere werktijden voor de medewerkers, een andere productieplanning en andere vergoeding. Om de gevolgen van die veranderingen te overzien, raadt het FCB aan om een werkgroep samen te stellen. Dit is een van de adviezen van het FCB in de brochure Innovatief roosteren.

9 februari 2017 106 x bekeken Branchenieuws

Investeren in gezondheid en het verminderen van verzuimkosten

In 2015 en 2016 heeft Oude Vrielink Gezondheidsmanagement in het kader van het sectorplan meer dan 1.250 gezondheids- en vitaliteitschecks bij leden van Kartoflex uitgevoerd. Zo’n 25 procent van alle medewerkers in de sector hebben aan dit project deelgenomen.

16 december 2016 172 x bekeken Branchenieuws

‘Ook werknemers helpen bij regie over eigen loopbaan’

Het event ‘Vitaal de toekomst in’ vormde onlangs de afsluiting van het sectorplan. De onderwerpen uit dit plan staan echter ook de komende jaren hoog op de agenda. Centraal daarin staat ‘duurzame inzetbaarheid’, zowel in het belang van werkgevers als werknemers.

16 december 2016 246 x bekeken Branchenieuws
12