Sectorplan 2015-2106

Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: ook in de toekomst gezond en vitaal

Het FCB voert namens het kartonnage- en flexibeleverpakkingenbedrijf het Sectorplan uit. Op deze pagina treft u meer informatie aan rond de doelstellingen en de werking van Sectorplan. 

Kartoflex werkt binnen het Fonds Collectieve Belangen Kartonnage- en Flexibele Verpakkingenbedrijf (afgekort FCB) samen met de werknemersvertegenwoordigers FNV KIEM en CNV Vakmensen aan het stimuleren van scholing, werkgelegenheid en gezond werken. 

Het Sectorplan
Binnen het Sectorplan is er één miljoen euro  voor de sector beschikbaar voor projecten om vakmanschap te behouden en te versterken. Doel is om vakmensen gezond en vitaal te houden, hen ontwikkelkansen te geven, flexibel, maar in balans aan het werk te houden en ruimte te geven aan jonge, nieuwe vakmensen. 

Het Sectorplan Kartonnage en Flexibele Verpakkingen bestaat uit een vijftal projecten. 

  • Gratis vakkundig advies en ondersteuning bij scholingsvraagstukken en vergoeding van Ervaringstrajecten van medewerkers (EVP en EVC)
  • Vergoeding van gezondheids- en vitaliteitschecks  
  • Gratis advies en begeleiding van een extern deskundige bij een pilot Innovatief & Gezond roosteren
  • Gratis opleidingstraject tot leermeester 
  • Bijdrage in de kosten bij inzet van BBL’ers  


U kunt als werkgever vallend onder de CAO-FCB kosteloos gebruik maken van het Sectorplan.

Heeft u interesse in één of meerdere projecten uit het Sectorplan? Dan kunt u meer informatie terugvinden op de FCB website en met hen contact opnemen over de mogelijkheden voor uw bedrijf. 

FCB

 

2062 x bekeken