Nieuws

Categorie:
12

Neem initiatief en verantwoordelijkheid

Medewerkers die te maken hebben met onregelmatig werk, kunnen zelf veel doen met betrekking tot hun gezondheid. In de onlangs verschenen brochure ‘Gezond in ploegenroosters’ licht het FCB toe welke keuzes daarbij van belang zijn.

23 maart 2017 96 x bekeken Branchenieuws

‘Werkgevers en werknemers hebben elkaar nodig’

Veel leden van Kartoflex hebben te maken met ‘ontgroening’. Hun medewerkers worden ouder en moeten langer doorwerken. Omgekeerd maken veel werknemers zich zorgen over hun pensioen. Met het onderzoek ‘Vitaal de toekomst in!’ wil het FCB zowel werkgevers als werknemers ondersteunen. Meer inzicht in de knelpunten en in de werkdruk is daarvoor noodzakelijk.

23 maart 2017 102 x bekeken Branchenieuws

‘Veiligheid heeft alles te maken met gedrag’

Carlos van Esbroek (49) woonde vroeger naast de brandweerkazerne. Toen een buurman hem als jochie van 12 jaar vroeg of hij lid wilde worden van de jeugdbrandweer aarzelde hij geen moment. Tot de dag van vandaag is hij er als vrijwillig bevelvoerder en instructeur actief. Ook beroepsmatig boeit veiligheid hem buitengewoon.

9 februari 2017 203 x bekeken Branchenieuws

‘Veiligheid is gezamenlijke verantwoordelijkheid’

Het aantal safety checks wordt de komend jaar verhoogd. Tijdens de afgelopen najaarsvergadering besloot het Kartoflex-bestuur het programma te intensiveren. ‘We willen een aantrekkelijke branche zijn, maar vooral een veilige branche. We gaan leden actief benaderen en doen een beroep op hun verantwoordelijkheid als werkgever.’

9 februari 2017 180 x bekeken Branchenieuws
12