Doorbraak met kabinetsplannen MKB-Toets

Ondernemers presenteren pamflet MKB-Toets in Tweede Kamer

Voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland heeft op donderdag 16 februari 2017 in de Tweede Kamer een pamflet over de zogenoemde MKB-Toets aangeboden aan de vaste commissie Economische Zaken. Dat deed hij namens en in het bijzijn van een groot aantal aangesloten ondernemers en brancheorganisaties.

MKB Nederland Van Straalens pleidooi voor een MKB-Toets, die er met de brief van minister Kamp aan de Tweede Kamer nu echt gaat komen (link naar bericht website), werd kracht bijgezet door de praktijkverhalen van horeca-ondernemer Herman Hell, slager Carla van Eijk, Hendrik Ruys (voorzitter NOA - afbouwbedrijven), Henk Klein Poelhuis (voorzitter Aannemersfederatie AFNL) en Philip van Nieuwenhuizen (voorzitter MKB Infra). Die maakten eens te meer duidelijk waarom wet- en regelgeving eerst en vooral werkbaar moeten zijn voor mkb-ondernemers en een MKB-toets dus echt nodig is.

De delegatie bestond uit verder een groot aantal individuele ondernemers en vertegenwoordigers van de ondernemers- en brancheorganisaties NVBU, VNV, VSB, VWN, AVM, HHD, VMS, VERAS, Bovatin, Dibevo, NRK, NFV, KHN, INretail, KNB, ANKO, Nederlandse Franchise Vereniging, MKB Den Haag, MKB Rotterdam en de Koninklijke Metaalunie.

Lees meer

Gepubliceerd op:  16 februari 2017 160 x bekeken
Categorie:  Branchenieuws