DS Smith en Hygeniq slaan handen ineen

Door de huidige coronasituatie is de vraag naar alcohol reinigingsmiddelen ontploft met als gevolg dat sprays en gels voor handhygiëne lang niet meer overal te verkrijgen zijn. Hygeniq, producent van ecologische schoonmaakmiddelen in Enschede, en DS Smith, producent van golfkartonnen verpakkingen, hebben hun krachten gebundeld om aan de gestegen vraag te voldoen.

Hygeniq krijgt momenteel veel spoedaanvragen. Met een nieuwe binnenkomende spoedorder werd de onderneming geconfronteerd met het feit dat de oude flesjes bijna op waren en de afmetingen van de nieuwe flesjes nog onbekend waren. Niet kunnen leveren was geen optie. Het bedrijf richtte zich tot DS Smith Almelo voor ondersteuning. De verpakkingsproducent ontwikkelde en leverde naar eigen zeggen binnen een dag dozen op maat voor nieuwe flessen handreinigingsmiddelen.

Jack Kok, logistics coördinator bij Hygeniq, vertelt: ‘De voorbeeldflesjes werden om 6 uur ’s ochtends opgehaald en naar DS Smith gebracht. De juiste doosafmetingen werden vastgesteld, kwaliteiten bepaald, productie ingepland, golfkarton op maat gesneden, kartonnen omdozen geproduceerd en op dezelfde dag door DS Smith bij ons in Enschede afgeleverd. We konden de bio-alcoholgel meteen inpakken en de volgende ochtend vroeg afleveren. Alleen als we met z’n allen samenwerken kunnen we deze crisis succesvol het hoofd bieden.’

Bron: Verpakkingsmanagement.nl

www.dssmith.com/nl

www.hygeniq.nl/

Gepubliceerd op:  27 mei 2020 163 x bekeken
Categorie:  Ledennieuws
Gerelateerde berichten

‘Belangrijk is een positieve grondhouding’

In het streven naar nul ongevallen voerde DS Smith Packaging drie jaar geleden een nieuw veiligheidssysteem in alle vestigingen in. Ieder veiligheidssysteem is gebaseerd op het vergroten van veiligheidsbesef en dus op verandering van gedrag en daar wrong een beetje de schoen, vertelt HR-manager Marieke Smit.

9 mei 20171134 x bekeken Ledennieuws