Investeren in duurzame inzetbaarheid loont

Steeds meer werkgevers en werknemers onderschrijven het belang van duurzame inzetbaarheid. Gezonde, productieve en gemotiveerde mensen vormen immers de basis voor gezonde en productieve bedrijven. Ook in de kartonnage- en flexibele verpakkingenbranche.

Er zijn genoeg redenen om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Voordeel voor werkgevers kan zijn: een lager ziekteverzuim, een hogere productiviteit en een sterk imago van hun bedrijf. Werknemers kunnen door in hun eigen duurzame inzetbaarheid te investeren hun arbeidsmarktpositie versterken, gezond en vitaal blijven en hun werkplezier vergroten.

FCB ondersteunt
Investeren in duurzame inzetbaarheid betekent: investeren in scholing en ontwikkeling enerzijds en in gezondheid en vitaliteit anderzijds. De sociale partners in de Kartonnage en Flexibele Verpakkingen ondersteunen werkgevers en werknemers hierbij.  

Naast het recente brede sectoronderzoek naar duurzame inzetbaarheid, de grote bewustwordingscampagne (die in september aanstaande start) en de mogelijkheid voor bedrijfsadvies op maat, biedt FCB gratis ondersteuning bij het opstellen van een bedrijfsopleidingsplan (BOP), diverse workshops, EVP- en loopbaantrajecten voor werknemers en bedrijfspilots van werkdruk naar werkplezier.

Werkgevers of werknemers vallend onder de FCB-CAO kunnen kosteloos gebruik maken van de activiteiten.

Wilt u meer weten over het concrete aanbod of zich aanmelden? Kijk dan op de FCB-site!

 

Gepubliceerd op:  24 augustus 2017 1700 x bekeken
Categorie:  Ledennieuws
Gerelateerde berichten

‘Ook werknemers helpen bij regie over eigen loopbaan’

Het event ‘Vitaal de toekomst in’ vormde onlangs de afsluiting van het sectorplan. De onderwerpen uit dit plan staan echter ook de komende jaren hoog op de agenda. Centraal daarin staat ‘duurzame inzetbaarheid’, zowel in het belang van werkgevers als werknemers.

16 december 20162315 x bekeken Branchenieuws

‘Kwaliteit van werken begint bij kwaliteit van leven’

Het gezondheidsprofiel van medewerkers in de kartonnage en flexibele verpakkingsbranche is voor verbetering vatbaar. Zelf zijn zij graag bereid om daaraan te werken, stelt Oude Vrielink Gezondheidsmanagement na de gezondheidschecks in het kader van het Sectorplan. De bal ligt bij directies. ‘Zij zouden zichzelf de vraag moeten stellen: hoe staat mijn bedrijf ervoor?’

4 november 20161473 x bekeken Branchenieuws