Kartoflex Arbo Trofee 2019 uitgereikt

De Kartoflex Arbo Trofee 2019 is gewonnen door Verpa Verpakkingen B.V. te Lieren. Volgens de jury heeft Verpa een bijzondere prestatie geleverd op het gebied van een integrale aanpak van veiligheid en strekt het bedrijf tot voorbeeld voor de branche.

Kartoflex, de branchevereniging voor kartonnages en flexibele verpakkingen, reikte op 24 oktober 2019 in Eindhoven voor de vijfde keer de Kartoflex Arbo Trofee uit. De prijs – een inmiddels zeer begeerde bokaal – is een beloning voor die bedrijven die een hoog veiligheidsniveau en een aantoonbare verbeter- of cultuuromslag hebben gerealiseerd op het gebied van branchespecifieke veiligheidsrisico’s.

Verpa levert een voorbeeld functie voor de branche
.
De overweging van de jury om de Trofee te geven aan Verpa Verpakkingen is ingegeven door het feit dat men als klein bedrijf met haar op de mens gefocuste beleid en via “orde en netheid” en gerichte investeringen als voorbeeld strekt voor de gehele branche en zeker ook voor de kleinere bedrijven in de sector. Het welbevinden van de medewerkers staat hoog in het vaandel en dit straalt het bedrijf in alle facetten uit. De steun voor Verpa Verpakkingen met een Arbo Trofee is meer dan op zijn plaats.  


Verpa is ooit eerder voor de trofee genomineerd. Het is een relatief klein bedrijf dat het bestaande machinepark goed en zorgvuldig heeft aangepast om te voldoen aan de huidige eisen en stand der techniek. Men draait mee in diverse projecten en houdt alles netjes bij, zo ook keuringen van machines en men heeft waar nodig goede afschermingen aangebracht. Er is veel aandacht besteed om gevaar opleverende plaatsen af te schermen. De laatste verbeterpunten worden in samenwerking met een technische school opgepakt waardoor ook inzichten van jonge studenten worden meegepakt in het veiligheidsbeleid. Verpa doet heel veel, zeker voor een kleine onderneming.

Er is veel geïnvesteerd om fysieke belasting te verminderen o.a.:

-                              pallettrucks

-                              hefliften

-                              sta-stoelen

-                              in hoogte instelbare tafels

-                              in hoogte instelbare bureaus

-                              palletautomaat

-                              camera op reachtrucks

-                              bordestrap

De kantoren zijn voorzien van klimaatbeheerssysteem. Ook de productie is voorzien van airco, dit i.v.m. warmte opbrengst van installaties. De stellingen zijn voorzien van een configuratieschema, uitlichtbeveiliging en aanrijbeveiliging. De stellingen worden jaarlijks gekeurd. De gebouwafhankelijke installaties en voorzieningen worden gekeurd, onderhouden en beheerd door een externe organisatie. Door het betrekken van externe kennis, zo ook van jongeren, bij het bedrijfsproces laat Verpa zien dat veiligheid hen ernst is. Het welbevinden van de medewerkers staat hoog in het vaandel en dit straalt het bedrijf in alle facetten uit.


Veilig en prettig werken staat voorop.
Cor Rijken, directeur van Verpa Verpakkingen B.V. : “Wij zijn enorm trots dat we de Arbo Trofee 2019 hebben gewonnen. We doen heel veel met zowel jongere als oudere mensen met een  afstand tot de arbeidsmarkt en samen werken we als een geïntegreerd team aan een goed lopende en veilige werkomgeving. Ik draag de prijs op aan al mijn medewerkers als een groot compliment aan hun inzet en prestaties!”

 

Veiligheid prioriteit in branche
Samen met de partners in het Verbond Papier& Karton zet Kartoflex zich al jaren actief in voor veilig en gezond werken in de kartonnage- en flexibele verpakkingsindustrie. Met de invoering van de Kartoflex Arbo Trofee in 2015 besloot Kartoflex samen met de leden een extra stap te zetten om nog meer grip op veilig werken te krijgen.


Veilig werken is een gedeelde verantwoordelijkheid

De twee andere genomineerde bedrijven, Elopak B.V. uit Terneuzen en Hassink B.V. uit Haaksbergen, ontvingen een speciale oorkonde met eerzame vermelding.

De jury prijst Elopak voor het feit dat dit grote bedrijf al vele jaren - met succes – volle aandacht geeft aan veilig werken. Er wordt continu gewerkt aan verbeteringen. Het is knap dat ze zo lang dit niveau van veiligheid weten te halen en voorts wordt het bijzonder gewaardeerd dat ze kennis aanbrengen ten behoeve van de gehele sector. Ze scoren op een heel goed algemeen beleid en scoren op alle fronten bovengemiddeld.

Bijzonder bij Hassink is volgens de jury dat door aanpassing op maat in zowel pand als machines de firma Hassink laat zien dat ze met vertrouwen investeren in de toekomst. Met uitbreiding van het pand en een nieuwe machine is er meer ruimte beschikbaar. Dit levert naast een logische materiaalstroom en meer productiecapaciteit ook een veiligere werkplek op.

                                                                                   

Gepubliceerd op:  30 oktober 2019 133 x bekeken
Categorie:  Branchenieuws
Gerelateerde berichten

Branche prijst opmerkelijke prestatie van Amcor Flexibles Zutphen BV

De Kartoflex Arbo Trofee 2018 is gewonnen door Amcor Flexibles Zutphen BV. Volgens de jury heeft Amcor Flexibles een bijzondere prestatie geleverd op het gebied van veiligheid. Smurfit Kappa Hexacomb uit Ermelo en Essentra Packaging uit Leeuwarden waren eveneens genomineerd.

30 november 2018850 x bekeken Branchenieuws

Kartoflex Arbo Trofee 2018

Wint uw onderneming in 2018 de Kartoflex Arbo Trofee?

19 juli 2018673 x bekeken Activiteiten Kartoflex