Kartoflex benoemt nieuwe voorzitter

Bauke van der Molen Kuipers neemt het stokje over van Peter Klein Sprokkelhorst

Tijdens de ledenvergadering van Kartoflex op 29 november 2018 heeft Bauke van der Molen Kuipers het voorzitterschap overgenomen van Peter Klein Sprokkelhorst. Peter Klein Sprokkelhorst nam na maar liefst negen jaar afscheid als voorzitter.

Peter Klein Sprokkelhorst neemt afscheid van een levendige ondernemersvereniging. Een vereniging voor en door de leden, want volgens Peter Klein Sprokkelhorst is dat de enige manier waarop een vereniging bestaansrecht heeft. Tijdens zijn voorzitterschap heeft hij meerdere keren het initiatief genomen om de strategie aan te scherpen. Onder zijn leiding werd Kartoflex de open en transparante organisatie die het vandaag is. “Ik wilde van Kartoflex een informele club maken met een sociaal-emotionele samenhang. Een vereniging van betrokken ondernemers die actief samenwerken op de onderwerpen die voor iedereen in de branche belangrijk zijn. Volgens mij is dat gelukt en daar ben ik trots op.”

Kartoflex koestert haar kroonjuwelen zoals de cao, de samenwerking op het gebied van arbo binnen het Verbond P&K en de eigen pensioenregeling die onder Peters leiding is ondergebracht bij het PGB. Peter heeft nooit nagelaten om de leden te wijzen op hun verantwoordelijkheid voor veiligheid en het belang van goed werkgeverschap.

Bauke van der Molen KuipersGeen onbekende
Voor de meeste leden is Bauke van der Molen Kuipers geen onbekende. Hij is al sinds 1983 actief binnen de verpakkingsindustrie – jarenlang werkte hij in de massief- en golfkarton divisies van de Smurfit Kappa groep.

Bauke van der Molen Kuipers zat al eerder in het bestuur van Kartoflex, met in zijn portefeuille onder andere arbo. Ook was hij voorzitter van de cao-onderhandelingsdelegatie (2007-2014).

Met zo’n profiel en zoveel ervaring was hij voor Kartoflex de ideale kandidaat om Peter Klein Sprokkelhorst op te volgen. Tijdens de ledenvergadering gaf Bauke aan erg veel zin te hebben in deze nieuwe uitdaging.

We zullen Peter missen, dat mag duidelijk zijn, maar in Bauke heeft Kartoflex een geweldige opvolger gevonden in wie de leden het volste vertrouwen hebben.

Gepubliceerd op:  10 december 2018 360 x bekeken
Categorie:  Branchenieuws
Gerelateerde berichten

Arbotrofee

Koninklijke Kartoflex kent jaarlijks de Kartoflex Arbotrofee toe aan een bedrijf dat op het gebied van veiligheid en gezondheid een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd.

3221 x bekeken