Terugblik eerste Webinar Arbo Platform

Corona zet de wereld op zijn kop, want hoe is de veiligheid van de medewerkers geborgd in deze tijd. U begrijpt dat dit een interessant onderwerp is voor het Arbo Platform en daarom kwamen de leden van het Platform bijeen, niet fysiek, maar digitaal via een Webinar. Men is duidelijk gezamenlijk bezig om de corona crisis te beteugelen

Er vond een rondje plaats langs de deelnemers. Er zijn gevallen van corona gemeld, maar gelukkig valt het mee met de aantallen. In zijn algemeenheid blijkt dat er binnen de bedrijven voldoende maatregelen zijn genomen en dat er een scala aan (hulp)middelen aanwezig is. De leden van het platform bespraken de maatregelen en aandachtspunten met betrekking tot diverse groepen van mensen zoals de eigen medewerkers in het algemeen, de mensen specifiek in de ploegen, de BHV-ers, en de contractors. Ook werd besproken hoe te handelen bij een besmetting in een bedrijf en welke (extra) maatregelen hierbij te nemen. Een aandachtspunt is om ervoor te zorgen dat de maatregelen (te allen tijde) voldoende worden nageleefd. Het teamgevoel binnen de bedrijven is goed te noemen. Men is duidelijk gezamenlijk bezig om de corona crisis te beteugelen.

Mede gebaseerd op het Webinar van het Kartoflex Arbo Platform is binnen het ArboVerbond een Handreiking COVID 19 opgesteld om de bedrijven te ondersteunen. U kunt de Handleiding hier downloaden.

Gepubliceerd op:  27 mei 2020 569 x bekeken
Categorie:  Branchenieuws
Gerelateerde berichten

Branche prijst opmerkelijke prestatie van Amcor Flexibles Zutphen BV

De Kartoflex Arbo Trofee 2018 is gewonnen door Amcor Flexibles Zutphen BV. Volgens de jury heeft Amcor Flexibles een bijzondere prestatie geleverd op het gebied van veiligheid. Smurfit Kappa Hexacomb uit Ermelo en Essentra Packaging uit Leeuwarden waren eveneens genomineerd.

30 november 20181328 x bekeken Branchenieuws

Kartoflex Arbo Trofee 2018

Wint uw onderneming in 2018 de Kartoflex Arbo Trofee?

19 juli 20181166 x bekeken Activiteiten Kartoflex