UWV: eHerkenning tijdig aanvragen

Op dit moment kunnen werkgevers inloggen op het werkgeversportaal met hun UWV-account of met eHerkenning. Vanaf 1 november 2019 is inloggen alleen nog mogelijk met dat laatste. Dit lijkt nog ver weg, maar het aanvragen van eHerkenning kost tijd en voorbereiding. Daarom roept UWV werkgevers op dit tijdig te doen.

Als een werkgever eHerkenning aanvraagt, is dit meer dan alleen het aanvragen van een veilige inlogcode. Zo vervallen alle machtigingen voor het werkgeversportaal. Die moeten opnieuw worden aangevraagd voor medewerkers. Dat kost veel tijd. Maar zonder eHerkenning kunnen werkgevers straks bijvoorbeeld geen ziek- en betermeldingen meer doen.

eHerkenning is niet gratis. De prijs verschilt per leverancier.

De nieuwe regeling heeft ook gevolgen voor intermediairs die zaken voor hun klanten aanmelden in het werkgeversportaal. Zij moeten door hun klanten opnieuw worden gemachtigd via eHerkenning. Het is belangrijk dat intermediairs hun klanten hierover tijdig Informeren.

Op de website van UWV is meer informatie te vinden over het aanvragen van eHerkenning.

Gepubliceerd op:  30 juli 2019 213 x bekeken
Categorie:  Branchenieuws
Gerelateerde berichten

Combi Arbo en HR Platform: 12 september 2019

Op donderdag 12 september a.s. organiseert Kartoflex weer een gecombineerde bijeenkomst voor het Arbo Platform en het HR Platform

2 augustus 2019254 x bekeken Activiteiten Kartoflex

"Gezond verstand, iedereen fit en sterk aan het werk"

De gecombineerde bijeenkomst op 22 maart jl. van het Kartoflex HR Platform en de Arbocommissie (KAC) rondom “Duurzame Inzetbaarheid” was een groot succes en smaakt naar meer.

28 maart 2018625 x bekeken Activiteiten Kartoflex