Kartoflex Voorjaarsledenvergadering 15 maart 2018

Het wordt een bijeenkomst waar twee belangrijke onderwerpen ruim aan bod zullen komen: cao en arbo.

Tijdens de komende ledenvergadering op donderdag 15 maart 2018 staan de cao en arbo centraal. 

CAO
De looptijd van de arbeidsvoorwaardelijke cao is tot 1 juli 2017. Inmiddels hebben er op meerdere momenten onderhandelingen van cao-partijen plaatsgevonden en hebben wij ook met de leden op 16 november 2017 gesproken over een onderhandelingsresultaat. Op 5 maart 2018 zijn cao-partijen bij elkaar gekomen. Tijdens de ledenvergadering op 15 maart 2018 wordt met u over de uitkomsten van het cao-overleg op 5 maart jl. van gedachte gewisseld. Daarom is het belangrijk dat u aanwezig bent!

ARBO
Kartoflex doet zeer veel op het gebied van arbo in samenwerking met het Verbond P&K. U als lid doet mee aan de ongevallenregistratie en ook hebben velen van u al een of meerdere Safety Check(s) laten uitvoeren. Echter het is belangrijk dat u weet wat de ongevallenregistratie ons vertelt over de veiligheid binnen de branche en waar er nog aandachtspunten zijn. Hoe kunnen we dit vertalen naar de praktijk? Veel van dit soort zaken komen ook aan bod bij de Safety Checks, en bedrijven die hieraan hebben deelgenomen zullen beamen dat deze bezoeken bijzonder nuttig zijn. Echter, helaas hebben nog niet alle leden een Safety Check laten uitvoeren en wij roepen hen op om deze alsnog te laten doen. Maar ook is het belangrijk een Safety Check om de twee jaar te herhalen, zodat u zeker weet dat u op de goede weg zit.

Het ministerie van SZW besteedt momenteel veel aandacht aan Arbo en dan kijken zij met name waar staat de branche met arbo, welke resultaten zijn geboekt en waar liggen de aandachtspunten.

Dat wij als Kartoflex arbo belangrijk vinden laat zich ook vertalen in het feit dat wij voor 15 maart a.s. de heer Benno Baksteen hebben uitgenodigd, spreker van het jaar 2015, sinds 2007 voorzitter DEGAS, voormalig woordvoerder van de piloten en een expert op het gebied van veiligheid, kwaliteit en bedrijfsprocessen. Hij zal met name vanuit zijn luchtvaartachtergrond het belang van werken aan een veiligheidscultuur uiteen zetten. Want zoals hij aangeeft: 'Veiligheid ontstaat niet door regels of procedures, maar door het handelen van mensen.'

Wij hopen dat u net als het bestuur deze onderwerpen zeer belangrijk vindt en hopen dat wij velen van u op deze dag mogen verwelkomen.

De ledenvergadering zal plaatsvinden vanaf 14.15 uur in het Ampt van Nijkerk. Wij verwelkomen u graag vanaf 13.45 uur.

Wilt u ons laten weten of wij u kunnen verwachten via deze registratielink? We rekenen op uw komst!

 

1437 x bekeken
Gerelateerde berichten

Arbo Trofee

Koninklijke Kartoflex kent jaarlijks de Kartoflex Arbo Trofee toe aan een bedrijf dat op het gebied van veiligheid en gezondheid een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd.

4435 x bekeken

Branche prijst opmerkelijke prestatie van Amcor Flexibles Zutphen BV

De Kartoflex Arbo Trofee 2018 is gewonnen door Amcor Flexibles Zutphen BV. Volgens de jury heeft Amcor Flexibles een bijzondere prestatie geleverd op het gebied van veiligheid. Smurfit Kappa Hexacomb uit Ermelo en Essentra Packaging uit Leeuwarden waren eveneens genomineerd.

30 november 20181011 x bekeken Branchenieuws