Handletselcampagne

In januari 2022 start vanuit het Verbond P&K (Papier & Karton) een veiligheidscampagne specifiek gericht op het voorkomen van handletsel. Bedrijven in de sector kunnen zich aanmelden om een toolkit en beeldmaterialen te ontvangen waarmee ze direct aan de slag kunnen. Inmiddels hebben zich al meer dan 80 bedrijven (verbondsbreed) aangemeld. 

handletselcampagne van startOndanks allerlei inspanningen en aandacht voor veilig werken, zien we dat er nog regelmatig ongevallen plaatsvinden in onze sector. Handen en vingers raken bekneld, er wordt in gesneden of ze raken beschadigd door het gebruik van chemicaliën. Voldoende reden voor een nieuwe campagne!

Bewustwording creëren

"Maar zo doen we het altijd." Oude gewoonten slijten slecht, en gaan vaak gepaard met onwetendheid over mogelijke gevaren. Met de handletselcampagne willen we voorkomen dat die gevaren leiden tot letsel bij werknemers. Het creëren van bewustwording over die gevaarlijke situaties én de manier van werken aanpassen waarmee die gevaren voorkomen worden, moet hiervoor een oplossing bieden.

Met professionele ondersteuning van een reclamebureau is een materiaalset gemaakt, bestaande uit onder andere posters, stickers, folders en life size kartonnen poppen. Daarnaast is er digitaal materiaal beschikbaar voor op de schermen binnen de bedrijven, om het verhaal goed tussen de oren van medewerkers te krijgen. Met de toolkit kan een preventiemedewerker de campagne zelfstandig uitrollen binnen het bedrijf. Daarin worden ook concrete veiligheidsmaatregelen besproken, zoals veiligheidsmessen en -handschoenen.

 

Aanvragen + downloaden campagnemateriaal