CO2 check

 

Je bedrijf energiezuiniger en CO2-neutraal maken lukt je niet in een week. Dus is er werk aan de winkel! Want de eerste regels, verordeningen, onderzoeks- en rapportageverplichtingen voor duurzamer ondernemen zijn al uitgevaardigd. Zo is sinds 1 januari een energielabel C verplicht voor kantoren groter dan 100m2 en vanaf 2027 betaalt iedereen CO2-belasting.

Om de branchedoelstelling 30 in 2030 te behalen en leden te behoeden voor hoge kosten heeft Kartoflex de CO2 Check ontwikkeld. Na vier succesvolle testcases heeft het bestuur besloten de CO2 Check uit te laten voeren bij alle Kartoflex-leden. Energieconsultant en CO2-specialist Michiel Steerneman komt langs en brengt in één dag de CO2-footprint van jouw bedrijf in kaart. 

De CO2-checker beoordeelt het productieproces op drie hoofdlijnen:

  • Productieproces (o.a. gas & elektra)
  • Bedrijf (o.a. wagenpark & transport)
  • Inkoop (o.a. papier & plastic)

Wat is jouw huidige CO2-footprint?

Welke maatregelen kun je nemen voor CO2-reductie en in welke volgorde? De gratis CO2 Check geeft daarop een helder antwoord. Je kunt je nu aanmelden.

Michiel Steerneman komt dan ook bij jou langs. Binnen drie uur heeft hij alle informatie en indrukken verzameld om een rapport van je CO2-footprint voor je te maken, inclusief praktisch advies over de te nemen stappen. Je beschikt dan ook meteen over relevante data voor SmartTrackers of een andere tool die je gebruikt om aan de informatieplicht te voldoen. 

Wil je direct een Kartoflex CO2 Check inplannen? Neem contact op via mail@kartoflex.nl.