SmartTrackers

SmartTrackers is een digitaal platform dat jou ondersteunt om beter te presteren op het gebied van duurzaamheid, kwaliteitsmanagement en risicobeheersing. Het bevat eenvoudige software die je helpt om te sturen op CO2-reductie.Met SmartTrackers bespaar je tijd en geld – iedereen binnen je organisatie kan met SmartTrackers werken en je hebt geen dure consultants nodig.

Het bestuur van Kartoflex is een samenwerking met SmartTrackers aangegaan om jou als lid te helpen invulling te geven aan Nederlandse en Europese klimaatdoelstellingen, te voldoen aan de nieuwe wetten en regels en aan de toenemende verplichtingen tot rapporteren over CO2-beleid en -uitstoot.

Door deel te nemen aan het programma dat Kartoflex en SmartTrackers ontwikkelden:

  • Innoveer je je bedrijf in de richting van een groene toekomst
  • Bespaar je op energie, grondstoffen en andere kosten
  • Optimaliseer je je concurrentiepositie
  • Draag je bij aan een positief imago van je bedrijf en de hele sector
  • Word je een aansprekende werkgever voor een nieuwe generatie

Samen willen we 30% CO2-reductie bereiken in 2030.

Wat registreer je met SmartTrackers?

Met een SmartTrackers-licentie krijg je digitaal en bedrijfsbreed zicht op:

  • emissiestromen
  • doelen en maatregelen
  • voorspellingen en resultaten
  • rapportages

Waarom kiezen voor SmartTrackers?

Het voordeel van SmartTrackers ten opzichte van gangbare registratiesoftware is dat SmartTrackers veel meer doet dan alleen registreren. Het is een compleet programma voor management en sturing voor CO2-reductie.

In SmartTrackers kun je werken aan je CO2-management, gebaseerd op feiten en, misschien wel het belangrijkste, in samenwerking met je branchegenoten. Het is bovendien een zeer gebruiksvriendelijke tool waardoor iedereen binnen de organisatie kan meehelpen de besparingen te realiseren. Sterker nog, we raden je aan deze klus niet alleen op het bureau van de KAM-coördinator, QESH-manager of veiligheidskundige neer te leggen. Zorg dat iedereen binnen het bedrijf meedenkt over besparingsmogelijkheden – van de operator tot de magazijnmedewerker, van de managementondersteuner tot de controller: de mensen op de werkvloer beschikken over de benodigde kennis!

Begeleiding en workshops

Via fysieke en online workshops krijg je begeleiding van experts bij het vormgeven van je CO2-reductieprogramma. Daarnaast vind je inspiratie en best practices bij collega-bedrijven. Samen maken we de opstap naar klimaatneutrale processen en producten.

Kosten en aanmelden voor SmartTrackers

Het enige wat je hoeft te doen om richting 2030 30% CO2-reductie te realiseren, is je bedrijf aanmelden voor SmartTrackers en de bijeenkomsten. Als lid van Kartoflex betaal je uiteraard een gereduceerd SmartTrackers-tarief van € 3.850 per bedrijf per jaar, bij deelname van minimaal drie jaar.

Kartoflex financiert € 1.047,50 als je in 2024 start met SmartTrackers.
In het eerste jaar betaal je dus geen € 4.190,00, maar € 3.142,50.

Aanmelden kan bij luclejeune@kartoflex.nl. Ook met vragen kun je bij Luc terecht.