Lidmaatschap Kartoflex

Word jij ook lid van deze actieve branchevereniging?

Koninklijke Kartoflex is dé branchevereniging van fabrikanten van kartonnages en flexibele verpakkingen in Nederland. De vereniging telt een groot aantal (actieve) ledenbedrijven onderverdeeld in twaalf secties. Kartoflex vervult de rol van intermediair tussen de branche en de vakbonden, media, politiek, internationale instellingen en de (rijks)overheid.

Wat doet Koninklijke Kartoflex voor jou? 

Belangenbehartiger op een breed terrein

Als professionele en servicegerichte branchevereniging behartigt Kartoflex op een breed terrein de belangen van de branche en van haar leden. Kartoflex vertegenwoordigt de branche al vele jaren op nationaal niveau in overleg met overheid en vakbonden en op internationaal niveau in samenwerking met verwante organisaties. Mede dankzij ons lidmaatschap van MKB Nederland en onze nauwe contacten met AWVN kunnen we de belangen van onze leden ook in de politiek en bij de overheid op nationaal, decentraal en Europees niveau behartigen. 

Cao-partner en cao-helpdesk

Kartoflex sluit voor de branche een cao op maat af. Door jouw lidmaatschap heb je invloed op de uitkomst van de cao-onderhandelingen. Je kunt ook gebruikmaken van onze helpdesk voor arbeidsrechtelijke en cao-vragen. Ook voor overige zaken kun je als lid altijd bij Kartoflex terecht voor advies of een gerichte doorverwijzing. Kartoflex is aangesloten bij werkgeversorganisaties MKB Nederland (VNO-NCW) en de AWVN voor extra expertise en diensten. 

Arbo: veiligheid en gezondheid

Kartoflex ondersteunt je op het gebied van veiligheid en gezondheid (arbo), onder andere door je een webbased branche RI&E aan te bieden, met hieraan gekoppeld een Arbocatalogus met brancheoplossingen. Alleen met een speciale inlogcode heb je toegang tot deze digitale RI&E. Je kunt je inlogcode opvragen bij de Kartoflex helpdesk.

Safety Checks

In samenwerking met het Verbond P&K heeft Kartoflex Safety Check-adviesteams opgericht die deskundig arboadvies aan de leden uitbrengen. Ook onderhoudt Kartoflex namens de bedrijfstak rechtstreeks contact met de vakbonden, collega-brancheorganisaties en de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie).

Kartoflex Energie Inkoop (KEI)

Voor veel ondernemers is het inkopen van energie ingewikkelde materie en een tijdrovende, jaarlijks terugkerende klus. Door het aanwezige inkoopvolume onder onze leden te bundelen en door gebruik te maken van deskundig advies, wil Kartoflex de energiekosten zoveel mogelijk beperken voor haar leden. De werkgroep KEI, ondersteund door een onafhankelijke en deskundige externe adviseur, koopt namens de aangesloten leden op een zo gunstig mogelijk moment energie in. 

Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden Kartoflex

Kartoflex heeft voor de branche algemene leverings- en betalingsvoorwaarden (.pdf) opgesteld. Als Kartoflex-lid kun je in het Members Only-gedeelte, onder Ledendocumentatie, ook de Engelse en Duitse versie van de voorwaarden downloaden. 

Collectieve zorgverzekering

Elk jaar maakt Kartoflex afspraken met een zorgverzekeraar over een collectieve zorgverzekering. Jij, je medewerkers en alle gezinsleden profiteren daarmee van ruime vergoedingen, extra dekkingen en korting op de premie.

Toegang tot Member-only gedeelte van de website

Alleen als je bent ingelogd vind je een aantal extra keuzemogelijkheden in de menubalk. Op deze member-only pagina's vind je achtergrondinformatie die wij alleen ter beschikking stellen aan onze leden, zoals informatie en links naar relevante wet- en regelgeving, extra diensten en actuele dossiers. Ben je al lid van Kartoflex maar heb je (nog) geen inloggegevens? Neem dan contact op met de helpdesk.

Ook lid worden van Kartoflex?

Wil je ook lid worden van Kartoflex? Dat kan. Neem contact op met het Kartoflex secretariaat op 070 312 39 12 of vul via onderstaande knop het interesseformulier in.

Ja, ik heb interesse in het Kartoflex-lidmaatschap