21 maart 2024

Adapa Group introduceert nieuwe skinfolie voor vlees- en visproducten

SkinFresh Top Expert: nieuwe skinfilm

Om beter aan de eisen van haar klanten te voldoen, heeft adapa Group haar SkinFresh Top assortiment uitgebreid. Het bedrijf biedt nu "SkinFresh Top Expert" aan, een oplossing die zowel op het gebied van verwerking als aanwezigheid op het verkooppunt goed scoort. Volgens adapa toont het opnieuw de ontwikkelingsexpertise van de groep aan, waarbij ook al bestaande producten worden getest tijdens R&D om te voldoen aan de hedendaagse behoeften van gebruikers.

Premium uitstraling
Skinverpakking is de eerste keuze voor het presenteren van hoogwaardige vlees- en visproducten De transparante, perfect passende films omsluiten het verpakte product als een tweede huid, waardoor het van alle kanten kan worden geïnspecteerd. De premiumuitstraling kenmerkt ook de presentatie op het verkooppunt: vlees, vis en meer worden zachtjes gezekerd in de verpakking en beschermd tegen druppelverlies door de strakke, glanzende film. Hierdoor kunnen ze opvallend rechtopstaand of hangend worden gepresenteerd. Een ander voordeel van Skin is de verbeterde houdbaarheid: in vergelijking met andere gangbare verpakkingsmethoden kan deze aanzienlijk worden verlengd met skinverpakking. Ten slotte gaat skin ook hand in hand met gemak, bijvoorbeeld voor het verpakken van kant-en-klaarmaaltijden die in hun verpakking met geschikte film in de magnetron kunnen worden verwarmd.

"SkinFresh Top Expert"
‘De opgebouwde knowhow van meer dan drie decennia ervaring in de ontwikkeling en productie van skinfilms heeft geleid tot adapa's hoogwaardige SkinFresh Top Expert assortiment, dat alle gangbare toepassingen bestrijkt’, zo meldt het bedrijf. De moderne films voor het verpakken van verse voedingsmiddelen zoals vlees, gevogelte, vis, kaas, maar ook plantaardige producten en gemaksmaaltijden, hebben nu een nieuwe formulering voor nog betere verwerking op alle state-of-the-art verpakkingslijnen. Het SkinFresh Top Expert assortiment omvat zeer transparante, glanzende en zelfs bedrukbare op PE gebaseerde films met een hoge barrière die het product strak maar spanningsvrij omsluiten. Elastisch en tegelijkertijd robuust, ze kunnen worden gebruikt voor voedselproducten van verschillende hoogtes en zijn ook geschikt voor het verpakken van producten met botten. De hoogwaardige skinfilms zijn verkrijgbaar in filmdiktes tussen 80 en 150 µm en sluiten betrouwbaar af op PE-afdichtingslagen of APET- en PP-monofilms en -trays. Voor toepassingen waarbij ook materiaalbesparing een doel is, is het daardoor mogelijk de filmdikte verder te verminderen bij dezelfde hoge prestaties.

Lees hier het hele artikel.

Bron: Verpakkingsmanagement