1 augustus 2019

Arbo-opleidingen OVK en MVK

Bij Kartoflex staan veiligheid en gezondheid hoog in het vaandel. Samen met het Verbond P&K werken we hard aan praktische ondersteuning voor de leden op dat gebied. Naast een Branche RI&E en de Arbocatalogus is er de onmisbare hulp via de fameuze Safety Checks (adviesbezoeken van specialisten met branchekennis). Er wordt ook hard gewerkt aan het opleidingsniveau van de mensen die met arbo van doen hebben. Speciaal voor hen is het zeer aan te raden om in ieder geval een OVK- of een MVK-opleiding te volgen.  

OVK staat voor Operationeel Veiligheidskundige, MVK staat voor Middelbaar Veiligheidskundige. Voor de mensen die in een zeer complexe werkomgeving met 'hoog risiconiveau' opereren is het aan te raden om voor HVK (Hoger Veiligheidskundige) te gaan. Het is mogelijk om door te stromen van OVK via MVK naar HVK.

Kartoflex promoot nadrukkelijk de opleidingen OVK en MVK en is van mening dat in ieder bedrijf in de sector op dit niveau opgeleide mensen aanwezig dienen te zijn. Met deze opleidingen wordt op praktische wijze een goede basis gelegd om gericht en gestructureerd het niveau van veiligheid en gezondheid te verhogen en om de kans op ongevallen/incidenten te verlagen. OVK is de eerste stap in dit proces en doorgroeien naar MVK of meteen hiermee starten, is zeer aan te raden.

Onderstaande plaatje toont schematisch voor wie welke scholing relevant is:    

 

Kartoflex en het Verbond P&K hebben samen met Apply Advies Opleidingen een opleidingsaanbod tot stand gebracht.

Download de flyer over de opleiding OVK (.pdf)

Download de brochure over de opleidingen OVK en MVK (.pdf)