2 april 2020

Coronacrisis: dit kan Kartoflex voor je doen

Bauke van der Molen Kuipers, voorzitter KartoflexWat kan de wereld er in enkele weken anders uit zien. De maakbaarheid ervan is in een klap onderuit gehaald. We zullen nog lange tijd met maatregelen geconfronteerd worden in de strijd tegen het coronavirus.

Epidemieën zijn van alle tijden, ze hebben zich nog nooit iets van grenzen aangetrokken. Door de eeuwen heen zijn er miljoenen slachtoffers te betreuren en toch heeft dit de mens er nooit van weerhouden om verder te trekken. Misschien heb je nu niets aan die positieve toekomstvisie. Ben je aan het knokken om je hoofd boven water te houden. Zitten dierbaren alleen in een verzorgingshuis of ben je zelf ernstig ziek geworden. 

En toch, ooit gaat dit voorbij. Komt er een medicijn, een vaccin en een opleving van alles en iedereen. Dan staan we er weer, met onze mooie producten, waarvan ook in deze tijd bewezen wordt wat voor een toegevoegde waarde zij leveren in de supply chain.

Ik hoop dat we de goede dingen die we in deze tijd oppikken, de saamhorigheid en behulpzaamheid, meenemen naar de nieuwe wereld die nu ontstaat. Dat die wereld er uiteindelijk een tikje mooier van mag worden, zodat alle offers en verdriet niet voor niets zijn geweest.

Bel ons als je denkt dat we je van dienst kunnen zijn, al is het maar om even naar je te luisteren.

Bauke van der Molen Kuipers, voorzitter Koninklijke Kartoflex

Bijeenkomsten geannuleerdsocial distancing

De diverse bijeenkomsten, waaronder de Algemene Ledenvergadering van 7 april, zijn geannuleerd. Zodra het mogelijk is zullen we nieuwe data voor fysieke bijeenkomsten inplannen.

Vragen over ondernemen in crisistijd

Je hebt in deze tijd waarschijnlijk veel vragen op ondernemersgebied. We werken rondom corona nauw samen bij onze nationale ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en AWVN. We sturen de beschikbare infomatie zo veel mogelijk aan je door en waar nodig spitsen wij die toe op de situatie binnen onze eigen sector.

Zo kun je een brochure downloaden over hoe om te gaan met COVID-19 op de werkvloer (.pdf). 
Ook is er een Wegwijzer voor ondernemers die zijn getroffen door het coronavirus (.pdf).

Er is nauw contact met Europese materiaal- en verpakkingsorganisaties. We ondersteunden al acties die gevoerd werden om zogenaamde green lanes in te stellen voor essentiële transporten in Europa. Ook onze sector hebben we aangeduid als essentieel onderdeel van de cruciale processen.

Heb je vragen of beschik je over informatie die interessant kan zijn voor collega-leden? Neem contact met ons op.

Bereikbaarheid secretariaat

Ook het secretariaat werkt grotendeels vanuit huis. Daardoor kunnen we soms telefonisch minder goed bereikbaar zijn.

Stel niet-dringende vragen via e-mail. Mail ons op mail@kartoflex.nl of hschaik@kartoflex.nl.
Heb je dringend een reactie nodig, bel dan Kartoflex-secretaris Hans van Schaik op zijn mobiel: 06 44 83 48 95.

Wij hopen je gauw weer persoonlijk te kunnen begroeten. Tot die tijd wensen we je veel gezondheid en een groot uithoudingsvermogen toe.