7 oktober 2020

DS Smith, de meest veilige fabrikant van golfkartonnen verpakkingen in Europa

Duurzaam verpakkingsbedrijf DS Smith kondigde 22 september 2020 aan dat de nieuwe industriestatistieken van FEFCO (European Federation of Corrugated Board Manufacturers) het bedrijf voor het derde jaar op rij op de eerste plaats zetten in termen van de laagste ongevallenfrequentie in de industrie. Het bedrijf heeft de afgelopen negen jaar een voortdurende neerwaartse trend laten zien, wat een duidelijk bewijs is van zijn sterke betrokkenheid bij een veilige werkomgeving.

Marco Maguina, Head of Safety bij DS Smith Packaging "De veiligheid van onze mensen is onze topprioriteit. Dit resultaat toont aan dat onze Vision Zero strategie in de hele organisatie is ingebed, wat is bereikt door een sterke betrokkenheid van onze leiders en onze ongelooflijke teams in het hele bedrijf. We bedanken elke medewerker voor het feit dat hij of zij altijd prioriteit geeft aan veiligheid en we zijn vastbesloten om onze weg naar onze Vision Zero voort te zetten.”

DS Smith streeft naar een cultuur waarin zowel gezondheid als veiligheid een integraal onderdeel zijn van zijn bedrijfsactiviteiten en lanceerde meer dan twee jaar geleden zijn 'Vision Zero', een strategie naar nul schade. De 'Vision Zero' strategie bestaat uit vier kerngebieden: leiderschap; betrokkenheid; systemen en processen; en cultuur. Elk van deze gebieden heeft een doel met jaarlijkse activiteiten en prestatie-indicatoren. In het laatste fiscale jaar heeft DS Smith de ongevallenfrequentie met acht procent teruggebracht en de ongevallen met de verloren tijd met acht procent.

De focus op gezondheid en veiligheid heeft ook een prominente plaats ingenomen in de reactie van DS Smith tijdens de Covid-19 pandemie. Het bedrijf is erin geslaagd om al zijn productielocaties operationeel te houden, volgens de richtlijnen van de nationale overheid en de gezondheidszorg. De prioriteit is te allen tijde geweest de gezondheid en het welzijn van alle mensen te waarborgen en tegelijkertijd de klanten te blijven bedienen en de gemeenschappen waar het bedrijf actief is te ondersteunen.

FEFCO houdt toezicht op de ongevallenfrequentie in de Europese industrie voor golfkartonverpakkingen om het belang van veiligheid onder haar leden te promoten. De nieuwe FEFCO-statistieken zijn gebaseerd op gegevens van 2019 en worden geleverd door de 568 aangesloten bedrijven. FEFCO is een non-profitorganisatie met hoofdkantoor in Brussel.