10 juni 2021

DS Smith zet in op significante CO2-vermindering

Eerbeek, 10 juni 2021: DS Smith, de duurzame verpakkingsonderneming, kondigt vandaag een reeks ambitieuze klimaatdoelstellingen aan. Deze ambities omvatten een Science Based Target die een vermindering van 40% van de CO2-uitstoot per ton product vereist tegen 2030 (in vergelijking met de niveaus van 2019) en een uitstoot van ten minste netto-nul voor 2050.

Deze doelstellingen zullen worden gevalideerd door het Science Based Targets-initiatief, in overeenstemming met de doelstellingen van het Akkoord van Parijs. Om de ambities en het commitment van DS Smith verder te onderstrepen, kondigde DS Smith gisteren ook haar lidmaatschap van de Race to Zero van de Verenigde Naties aan. Om deze doelstellingen te bereiken, zal DS Smith een aantal technische oplossingen invoeren, waaronder het gebruik van lokale biomassa en biogas en hernieuwbare elektriciteit zoals wind- en zonne-energie.

Eerder in 2017 kondigde DS Smith haar doelstelling aan om de koolstofuitstoot per ton product tegen 2030 met 30% te verminderen ten opzichte van 2015. Als onderdeel van een gezamenlijke inspanning op meer dan 250 locaties wereldwijd, heeft DS Smith tegen het einde van 2020 al een vermindering van 23% bereikt waarmee DS Smith ver voor ligt op haar plannen. DS Smith heeft dit kunnen bereiken door te investeren in baanbrekende technologieën, waaronder waste-to-energy-oplossingen, ultramoderne faciliteiten voor warmtekrachtkoppeling en vernieuwingen van de apparatuur, zoals nieuwe boilers en LED-verlichting. Daarnaast heeft DS Smith ook meer gebruik gemaakt van hernieuwbare brandstoffen, zoals biogas en biomassa en is het energiegebruik verbeterd om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Lees hier het hele artikel.