24 juni 2021

Eerste paal nieuwbouw De Jong Verpakking

De Jong Verpakking bouwt een nieuwe productiehal. Op woensdag 16 juni mocht Sem van Eikeren, kleinzoon van Henk de Jong, de eerste paal slaan van de nieuwe golfkartonfabriek van De Jong Verpakking in De Lier. Ondanks de corona maatregelen was het toch een feestelijk moment. WDP zal de nieuwe productielocatie en het nieuwe distributiecentrum realiseren. De oplevering is eind 2022 gepland.


De Jong Verpakking groeit
Het nieuwe en duurzame pand zal een oppervlakte hebben van ruim 85.000m2 over 2 verdiepingen. De locatie zal gebruikt worden voor productie, opslag, distributie en kantoren. De groeiende vraag naar golfkartonnen verpakking (onder andere gedreven door e-commerce), in combinatie met de nood aan efficiënter grondgebruik, vormen de basis voor dit innovatieve project. Michiel Assink, General Manager WDP: “De bouw van een meerlaags project vergt veel kennis en ervaring en wij hebben bewezen dat we dit kunnen.”

Uitbreiding
Het pand wordt gerealiseerd naast het huidige gebouw van De Jong Verpakking op industriegebied Westerlee in De Lier. In september 2020 zijn de sloopwerkzaamheden begonnen, waarna de grond bouwrijp is gemaakt. Nu is het moment om te gaan starten met de bouwwerkzaamheden. Henk de Jong, eigenaar van De Jong Verpakking: “Na de lange voorbereidingen zijn we heel trots dat we gaan bouwen. De golfkartonmarkt is erg druk, dus uitbreiding van onze capaciteit is zeker nodig.“ De komende maanden zullen 2500 heipalen geslagen worden op een vloeroppervlakte van circa 56.000m2. De productiehal zal op de begane grond gerealiseerd worden en aangesloten worden op de huidige hal. Op de eerste verdieping zal een distributiehal en een grote parking komen. Vrachtwagens zullen de eerste verdieping via een hellingsweg bereiken.

Duurzaamheid
Het gebruik van verpakkingen van golfkarton groeit al jaren. De laatste jaren is daar een zeer sterke stijging van de e-commerce bijgekomen, omdat veel webshops gebruik willen maken van een materiaal dat 100% recyclebaar en 100% hernieuwbaar is. De Jong Verpakking levert aan food en non-food, AGF, sierteelt en e-commerce. Naast het duurzame product zal ook het gebouw zelf met oog voor de omgeving gebouwd worden. Zo komt er 2,6MW aan zonnepanelen op het dak, wordt de restwarmte van de productie optimaal benut en loopt er een project voor een e-boiler.

      De eerste paal werd geslagen door Henk de Jong en kleinzoon Sem

Bron: VM Verpakkings Management