16 september 2022

Kick-off 1e groep SmartTrackers

Deze maand zijn de eerste bedrijven gestart om gezamenlijk een CO2-reductie van minimaal 30% te realiseren.
De bedrijven die onder begeleiding van SmartTrackers gezamenlijk aan de slag gaan met CO2-reductie zijn IG Design Group BV, Akarton BV, Klingele Golfkarton en Samsun BV. IG Design Group in Hoogeveen werkt al langer met SmartTrackers.

Koplopers
“Verduurzaming doe je niet alleen,” aldus Luc Lejeune, Kartoflex-projectleider ’30 in 2030’. “Samen met branchegenoten innoveer je je bedrijf sneller en krachtiger in de richting van een groene toekomst. Je bespaart op energie, grondstoffen en andere kosten en optimaliseert je je concurrentiepositie. Deze vier bedrijven zijn nu de SmartTrackers-Koplopers binnen onze branche, maar ik weet zeker dat de rest snel volgt.”

Deelnemers enthousiast
Bunyamin Soylu, commercieel directeur van Samsun BV, is enthousiast over het initiatief van zijn branchevereniging. “Wij hebben een paar jaar geleden al zonnepanelen geplaatst. Dat was toen een flinke investering, maar met de huidige gasprijzen verdienen we die snel terug. Wij willen zelfs 40% CO2-reductie realiseren. Juist als je vroeg het roer omgooit kun je gebruik maken van alle kansen die zich de komende jaren gaan voordoen, in de vorm van subsidies, nieuwe technologieën en nieuwe klanten.”

Wil je meer informatie over SmartTrackers kijk dan naar dit filmpje of ga naar deze pagina.