8 november 2019

Memorabele Najaarsledenvergadering in Eindhoven

Op 24 oktober kwamen de leden van Kartoflex bijeen in het Temporary Art Centre tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. De locatie herbergde ook 'Paper City' om de creatieve mogelijkheden rondom papierproducten te verkennen. 

De ontwikkelingen rondom de cao werden besproken en zeer interessant waren de “economische bespiegelingen” van Maarten Leen, Head of Macro-Economics ING Global Markets Research. Hij ging in op de situatie in Nederland en de internationale elementen vanuit Brexit, de handelsoorlog en de nog steeds dalende rente.

Er was aandacht voor de unieke arbo-ondersteuning vanuit de branche (met 75% subsidie) om mensen op te leiden tot Operationeel Veiligheidskundige of Middelbaar Veiligheidskundige (OVK en MVK). 

Aan het slot van de bijeenkomst werd de Kartoflex Arbo Trofee uitgereikt aan Cor Rijken van Verpa Verpakkingen B.V. uit Lieren. Volgens de jury heeft Verpa een bijzondere prestatie geleverd op het gebied van een integrale aanpak van veiligheid en is het bedrijf een voorbeeld voor de hele branche. Speciale felicitaties waren er voor de andere twee genomineerden: Elopak uit Terneuzen en Hassink uit Haaksbergen.

We sloten de dag in Paper City af met een drankje en een hapje.