6 januari 2023

Sociaal en duurzaam ondernemen zit in het DNA bij displayspecialist Holbox

Het succes van de Limburgse displayspecialist 

Holbox in Echt is flink gegroeid en kampt met ruimtegebrek. Het familie bedrijf gaat daarom begin 2024 verhuizen naar een nieuw, groter pand in Roermond. Chantal Hol en haar broer Martijn Hol vertellen over het succes van de Limburgse displayspecialist die duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in de genen heeft zitten. 

Martijn en Chantal Hol

 Op de vensterbank in het kantoor van algemeen directeur Martijn Hol staat het bord “Jan Hol Verpakking bv”. Het verwijst naar de beginjaren toen Holbox nog een groothandel in golfkartonnen dozen was. ‘De dozengroothandel van mijn vader Jan was in mijn jeugd één grote speeltuin’, vertelt Martijn. ‘Het moment dat hij in 1976 zelfstandig ondernemer werd, kan ik me nog goed herinneren. Ik was acht jaar oud. We speelden tussen de dozen verstoppertje en klommen op pallets. Mijn vader heeft mij nooit gepusht om in het bedrijf te komen. Ik wilde zelf zo snel mogelijk het bedrijf in.’ Ook Chantal Hol, commercieel en marketing directeur, begon al vroeg met vakantiebaantjes. ‘Ik heb ingevallen als receptioniste en op de grafische afdeling meegeholpen.’

Tegenwoordig runnen broer en zus samen het bedrijf dat is uitgegroeid tot marktleider in kartonnen displays. Samen geven ze leiding aan 225 werknemers en zijn ze verantwoordelijk voor een vestiging in Polen waar zo’n 200 mensen werken.

Lees hier het hele artikel in Verpakkingsmanagement.