22 november 2019

Solidus Solutions neemt Spaanse cores en tubes converters over

Solidus Solutions, één van Europa's leidende producenten van duurzame fibre-based verpakkingsoplossingen voor consumptiegoederen en industriële toepassingen, heeft Mayensa S.L. en Valtub S.L. overgenomen, twee Spaanse converters van cores en tubes. De financiële condities van de deal worden niet openbaar gemaakt.

Na afronding van de deal zullen de activiteiten van Mayensa en Valtub worden gecombineerd met die van Solidus. Deze deal versterkt dus de activiteiten van Solidus in de Europese verpakkingssector.

Mayensa en Valtub zijn beide gevestigd in Spanje. Mayensa is gelegen in Berrobi (dichtbij San Sebastián) en Valtub in Cox (dichtbij Alicante). Het productportfolio van Mayensa en Valtub omvat cores en tubes voor de industriële markt. Deze worden geproduceerd uit coreboard, dat na de integratie met Solidus Solutions door de Solidus mills in San Andrés (Spanje) en Bad Nieuweschans (Nederland) zal worden aangeleverd bij de twee converters.

Solidus SolutionsDeze strategische acquisitie van Mayensa en Valtub stelt Solidus in staat om haar service naar klanten toe verder te optimaliseren, een breder productportfolio aan te bieden en haar Europese groei te versterken. ”De overname van Mayensa en Valtub is belangrijk voor ons omdat we hiermee onze positie in Zuid-Europa verder versterken”, aldus Richard Houben, CEO van Solidus Solutions. “Daarnaast stelt deze acquisitie ons in staat om weer een belangrijke stap te nemen in de verdere verticale integratie binnen onze groep.”