2 maart 2020

Solidus Solutions recyclet oud promotiemateriaal tot kartonnen stoelen

Bezoekers van het festival Grasnapolsky kunnen op 6, 7 en 8 maart op gerecyclede kartonnen stoelen en banken van Solidus Solutions plaatsnemen. Diverse festivals, poppodia en andere muziekorganisaties hebben de voorbije weken hun oude promotiemateriaal ingeleverd om te hergebruiken in het productieproces van Solidus Solutions.

Festivals, poppodia en andere organisaties binnen de muziekindustrie produceren veel drukwerk en daarmee veel restmateriaal. Om het publiek en andere festivals en podia bewust te maken van de grote hoeveelheid posters, flyers en programmaboekjes die vaak overblijft na een festival en de impact die de ontwikkeling van dat drukwerk heeft, heeft festival Grasnapolsky samenwerking gezocht met Solidus Solutions.

Samenwerking in project 'De Toekomst van oud festivalpapier'

Het project 'De Toekomst van oud festivalpapier' ontstond nadat het Grasnapolsky-team een rondleiding kreeg in een van de fabrieken van Solidus Solutions. Daar zagen ze hoe oud papier wordt verwerkt tot nieuwe verpakkingen of gebruiksvoorwerpen. Met het project willen Solidus Solutions en Grasnapolsky een sterk signaal afgeven om festivals bewust te maken van hun ecologische voetafdruk en hoe recycling daar op een duurzame manier aan bijdraagt.

Solidus Solutions recyclet oud promotiemateriaal tot kartonnen stoelen voor festival GrasnapolskyFestival Grasnapolsky vindt plaats op 6, 7 en 8 maart 2020 in de voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda. Grasnapolsky vertelt het verhaal van een unieke locatie van Nederland en probeert daarbij zoveel mogelijk samen te werken met lokale partijen. Solidus Solutions, Europese producent van massief karton en massiefkartonnen verpakkingen, is voortgekomen uit één van de eerste strokartonfabrieken te Oude Pekela. De groep verwerkt gerecycled papier tot karton en verpakkingen voor diverse sectoren, waaronder de voedings-, consumenten- en industriële sector.