Nieuwsarchief

Categorie:

‘We oriënteren ons op nieuwe diensten’

In het kader van de ‘agenda van de toekomst’ staat het Kartoflex-bestuur jaarlijks tijdens een strategische sessie stil bij de beleidsplannen van de vereniging. ‘Er is een groeiende ambitie om meer diensten aan de leden aan te bieden’, aldus bestuurslid Eric Hisken. Daarnaast staan ledenwerving en uitbreiding van bestuur hoog op de agenda.

18 mei 2017 306 x bekeken Activiteiten Kartoflex

‘Belangrijk is een positieve grondhouding’

In het streven naar nul ongevallen voerde DS Smith Packaging drie jaar geleden een nieuw veiligheidssysteem in alle vestigingen in. Ieder veiligheidssysteem is gebaseerd op het vergroten van veiligheidsbesef en dus op verandering van gedrag en daar wrong een beetje de schoen, vertelt HR-manager Marieke Smit.

9 mei 2017 349 x bekeken Ledennieuws

‘Groei in goede banen leiden’

Golfkarton is een groeisector en daar profiteert ook Klingele Golfkarton in Elst van. De stijgende online verkopen, de toegenomen export van agf en de vraag naar meer duurzame verpakkingen zorgen voor een gestage omzetgroei. Gerard Slebus en Pascal Burhenne, respectievelijk commercieel en operationeel directeur, willen die groei graag in goede banen leiden.

5 mei 2017 345 x bekeken Ledennieuws

‘Waarde van gezondheidschecks is enorm gebleken’

In januari 2015 is het FCB van start gegaan met de werving voor het sectorplan. Al snel werd voor een aantal activiteiten de maximale aantallen overschreden. Op verzoek van het FCB stemde het Agentschap van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid anderhalf jaar later in met een wijziging. Een korte terugblik op de deelprojecten en de resultaten.

5 mei 2017 283 x bekeken Branchenieuws

‘Werknemers inzicht bieden in eigen gezondheids- en vitaliteitssituatie’

Het periodiek uitvoeren van gezondheids- en vitaliteitschecks is voor werkgevers een goede start om met het thema gezondheid en vitaliteit aan de slag te gaan. De checks geven inzicht in werkgerelateerde risico’s. Medewerkers krijgen op hun beurt inzicht in hun gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid evenals persoonlijk advies om die te verbeteren.

5 mei 2017 276 x bekeken Branchenieuws

‘Stimulans om veilig gedrag naar hoger plan te brengen’

Met de sectorale gedragscode ‘Eén doelstelling: nul ongevallen’ zet het Verbond Papier en Karton helder uiteen welke procedures en routines kunnen bijdragen aan meer veiligheid op de werkvloer. Doel is bedrijven te inspireren een (nog) helderder visie op veiligheid te formuleren.

4 mei 2017 222 x bekeken Branchenieuws