Nieuwsarchief

Categorie:

‘Veiligheid: collega’s moeten leren elkaar daarop aan te spreken’

‘Om te zorgen dat veilig werken door alle medewerkers in een organisatie wordt gedragen, is de kracht van herhaling onmisbaar’, stelt Erwin de Jong uit eigen ervaring. De Jong (52) werkt als Quality Assurance Engineer bij Clondalkin Flexible Packaging in het Groningse Grootegast. ‘Wat ook helpt, is dat collega’s elkaar op onveilige situaties aanspreken. Dat heeft meer effect dan wanneer een stafmedewerker dit doet tijdens een inspectieronde.’

23 maart 2017 323 x bekeken Activiteiten Kartoflex

Neem initiatief en verantwoordelijkheid

Medewerkers die te maken hebben met onregelmatig werk, kunnen zelf veel doen met betrekking tot hun gezondheid. In de onlangs verschenen brochure ‘Gezond in ploegenroosters’ licht het FCB toe welke keuzes daarbij van belang zijn.

23 maart 2017 220 x bekeken Branchenieuws

‘Werkgevers en werknemers hebben elkaar nodig’

Veel leden van Kartoflex hebben te maken met ‘ontgroening’. Hun medewerkers worden ouder en moeten langer doorwerken. Omgekeerd maken veel werknemers zich zorgen over hun pensioen. Met het onderzoek ‘Vitaal de toekomst in!’ wil het FCB zowel werkgevers als werknemers ondersteunen. Meer inzicht in de knelpunten en in de werkdruk is daarvoor noodzakelijk.

23 maart 2017 320 x bekeken Branchenieuws