7 juni 2016

VGZ praat HR-platform bij over bedrijfszorg en duurzame inzetbaarheid

Kartoflex maakte afspraken met VGZ over de collectieve zorgverzekering. VGZ biedt daarnaast extra diensten aan, onder andere op het gebied van bedrijfszorg en duurzame inzetbaarheid. Desirée de Ronde, key accountmanager van VGZ, gaf een toelichting aan het HR-platform.

VGZ kan (HR-professionals van de) Kartoflex-leden ondersteunen op verschillende terreinen, waaronder op het gebied van de collectieve zorgverzekering, zelfmanagement en bedrijfszorg. De Ronde gaf de leden van het HR-platform daarover onlangs meer informatie.

‘Verzuim vraagt om een structurele aanpak en de mogelijkheid om medewerkers snel de juiste hulp en zorg te geven. Preventief optreden is uiteraard het beste, voordat van verzuim sprake is. Kartoflex-leden die kiezen voor VGZ Bedrijfszorg kunnen een beroep doen op een zorgnetwerk dat ze direct kunnen inzetten bij dreigende uitval of verzuim’, aldus De Ronde.

De module VGZ Bedrijfszorg bestaat uit diverse producten waaronder preventieve vergoedingen ter verbetering van leefstijl en ter voorkoming van RSI en overbelasting. Voor bedrijven die een verzekering hiervoor afsluiten, is er tevens een ‘inzetbaarheidsbudget’ voor cursussen en trainingen evenals de mogelijkheid om medewerkers zelf hun gezondheid te laten testen (zelfmanagement).

Voor leden van Kartoflex die geïnteresseerd zijn in het thema duurzame inzetbaarheid biedt VGZ later dit jaar de workshop ‘Dialoog’ aan.

‘Informatief bijeenkomst’
Rian Boerrigter, P&O-manager bij de Nederlandse Spellenfabriek en lid van het HR-platform, spreekt van een informatieve bijeenkomst. Binnen het platform delen HR-managers kennis en ‘best practices’. Regelmatig worden daartoe sprekers uitgenodigd.

‘We hebben afspraken gemaakt met VGZ over een collectieve ziekteverzekering. VGZ biedt daarnaast ook andere diensten aan. Als HR-platform wilden we met name meer informatie over bedrijfszorg en duurzame inzetbaarheid, omdat deze onderwerpen bij veel leden hoog op de agenda staan. Het is aan de Kartoflex-leden zelf of ze van de diensten van VGZ op dit terrein gebruik willen maken. Voor bedrijven die geen HR-manager hebben, niet over een eigen (arbo)netwerk beschikken of deze diensten willen uitbesteden, kan VGZ een oplossing bieden. Kartoflex-leden moeten die afweging zelf maken en kunnen hierover contact zoeken met VGZ.’